2020. május 24., vasárnap

Mit lehet kezdeni egy elrontott sminktetoválással?

Egyre többen találnak meg az elrontott, kifakult, régi, divatjamúlt tetoválásokkal, és ez nagy öröm számomra, mindig igazi kihívás!
Van, akinek újra tudjuk "fogalmazni" a régit, van, aki csak eltávolítást szeretne és a későbbiekben "abból gazdálkodik, amije van".


Mit lehet kezdeni ezekkel a tetoválásokkal?
Az én ajánlásom a következő:
  • Lézeres eltávolítás mindenek előtt!
    A lézer a leghatékonyabb eltávolítási módszer, minden esetben érdemes ezzel kezdeni.
  • Ha a lézer elakad (bizonyos mélységekben a lézerfény már nem képes olyan hatásfokkal működni, hogy látványos legyen a haladás), érdemes vegyi eltávolítással kombinálni a kezeléseket.
    A vegyi eltávolítások lényege, hogy a betetovált "vegyszer" a felszínre emeli, magába szívja a festék pigmentjeit, a gyógyulás során pedig a varral együtt a festék is távozik. A vegyi eltávolítás lehet savas, enzimes... sokféle létezik manapság, érdemes utána járni kicsit, de mindig nagyon jó szakembert keressünk fel, aki nem okoz kárt, hegesedést!
  • A felszínre emelt pigmentek ismét kezelhetők lézerrel, ekkor már az áhított látványos javulás sem marad el.
Az általam kezelt szemöldökökből mutatok most példának néhányat.


Mi történt itt?
A hölgy kifejezetten odafigyelt rá, hogy jó helyre menjen, szép szemöldököt szeretett volna. Jó nevű szalonban kért időpontot, de valószínűleg egy tanuló, vagy kezdő tetováló kezei közé került, hiszen itt olyan hibát vétett a készítő, ami a rutin teljes hiányát jelzi: minél jobban vérzett a felület, annál jobban "bevéste" a tűt a bőrbe, hogy a festék benne legyen. A metódus vége vérfürdő lett, majd maradandó hegek, némi festékkel.
Az eltávolítás mellett a hegek kezelése is feladat volt, így a lézerrel párhuzamosan hegkezelő gélt is használt a vendégem. A kitartása meghozta az eredményt, az utolsó kezelés után ismét tetoválhatóvá vált a bőre.

A következő eset kiválóan példázza, amikor egy tetováló nem meri felvállalni, hogy hibázott, inkább "pofozgatja" a művét, még tovább rontva a helyzetet.


Az aszimmetriát kamuflázs szín betetoválásával próbálta ellensúlyozni. Ennek maradványa az alsó fotón látható fehéres szín, amit a lézer ELVILEG nem tud kezelni. Azért írom, hogy elvileg, mert szerencsére van egy módszer, amivel sikeresen eltávolítom ezeket a részeket is, ez persze szakmai titok... :)))
A lényeg, hogy a végeredmény mindenkit meglepett. Sokáig tartott, de sikerült kiszedni a régit, és elkészülhetett az új, kompromisszumok nélküli, az arcához illő szemöldök tetoválás.


A kamuflázs használata nem egyedi eset; itt a felső szélen próbált "szépíteni" a készítő:

Az eltávolítás után elkészülhetett az új, lényegesen előnyösebb szemöldök tetoválás:

De nem csak szemöldököt lehet lézerrel kezelni. Íme, egy sikeres ajak kontúr eltávolítás...
...vagy egy teljes ajaksatír eltávolítás, egyetlen alkalom eredménye:

Ám ha van saját szemöldök, nem feltétlen muszáj a lézeres eltávolítás után tetováltatni. Az alsó fotón egyetlen kezelés utáni gyógyult eredmény látható, természetesen tovább folytattuk a kezeléseket, hiszen ez így még erősen félmunka.

Mindenesetre a lézeres kezelés nem fájdalommentes, érdemes alaposan szétnézni, kifaggatni a szép tetoválások "tulajdonosait", kihez, hová érdemes menni, hogy ne legyen szükség az eltávolításra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit lehet kezdeni egy elrontott sminktetoválással?

Egyre többen találnak meg az elrontott, kifakult, régi, divatjamúlt tetoválásokkal, és ez nagy öröm számomra, mindig igazi kihívás! Van...