2017. december 5., kedd

A sminktetoválásokról #5

Rengeteg a kérdés a fejekben, megpróbálom leírni és megválaszolni a legsűrűbben elhangzóakat.

- Érdemes sminktetoválást csináltatni?

Csak akkor, ha sminkelsz, nap mint nap. Ha a szemöldököd "kikopott", ha a szemed kihúzod szemceruzával akkor is, ha a kisboltba elugrasz, vagy ha a szád formája aszimmetrikus.
Nem kell itt drasztikus dolgokra gondolni. Idővel a legtöbb nő szemöldöke ritkul, vagy elszedi otthon magának, gondosan. Ezek a szálak nem nőnek újra, bármivel kenegetjük, a kor előre haladtával pedig a helyzet csak romlik.
Ebben az esetben jó megoldást jelent a sminktetoválás. A fenti képen látszik, mennyi megoldás létezik, a leginkább természetestől, visszafogottól a hangsúlyosig.
Kiritkult szemöldök "visszapótlása"
- Megbánom ha sminktetoválásom lesz?
Benne van a pakliban, valljuk be. Korábban már felvázoltam, hogy a tetoválás nem két hétre szól, ez egy olyan ruha, amit akkor is viselned kell, ha kinőtted, kiment a divatból, vagy megfakult. Arról nem is beszélve, hogy ha nem megfelelő kezekben voltál... de eleget riogattam mindenkit, lássuk a szempontokat, mit kell tenned, hogy ne bánd meg, ha tetováltatsz.

  1. Nézd meg, milyen munkákat ad ki a kezei közül a tetováló! Nagyon fontos, nézz utána, hasonlítsd össze mások munkáival. Próbálj informálódni az ismerőseid körében, ki hol csináltatta, mennyire elégedett. Ha probléma adódott, a tetováló mennyire volt toppon a probléma kezelésében? Ha kilépett a szalonból, utána el tudta érni, ha kérdése volt? Segített, megnyugtatta?
    Nagyon torz jelenség és cseppet sem támogatom, hogy manapság a tetoválók a munkáikat Photoshoppal teszik még látványosabbá. Alaposan nézd meg, nem ilyen tetoválóval van dolgod? Mert érhet meglepetés, kb. ilyen:
    Ezt kapod, pedig ezt vártad...
  2. Keresd fel a helyet, ahol dolgozik. Nézz szét, a megfelelő higiénia nagyon fontos! Minden a helyén van? Minden lecsomagolva? Gumikesztyűben dolgozik? Egy jó tetováló nagyon komolyan veszi ezt a kérdést. 
    Ezen a ponton pedig rögtön érdemes is elgondolkodni, hogy mennyire hasznos dolog, ha egy tetováló házhoz megy? Értem, hogy kényelmes. De a megfelelő higiéniát nem tudja megteremteni egy tetováló más otthonában. Kezdjen el takarítani, szellőztetni? Mindent áttörölgetni, mosdót rendbe tenni? Képtelenség.
  3. Kérdezz rá, milyen festékkel dolgozik.
    Nagyon fontos. Erről is írtam korábban, hogy a testtetováláshoz használt festéket nem érdemes sminkhez használni. Miért? Egy pár kép többet fog mondani minden szónál.




Ez testtetoválásnál szerintem teljesen belefér. Érik, tompul, fakul, változik. 
Itt azért már biztosan felmerül egy pár kérdés... na de van tovább:
Pontosan ezekből a testtetováló festékekkel készült "sminktetoválásokból" lesznek azok a csodaszép világoskék szemöldökök, amik miatt manapság annyian irtóznak a sminktetoválástól.
Tudomásul kell venni, hogy a sminktetoválás közepesen tartós tetoválás, tehát nem örök élet meg egy nap, és ez így van jól!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit lehet kezdeni egy elrontott sminktetoválással?

Egyre többen találnak meg az elrontott, kifakult, régi, divatjamúlt tetoválásokkal, és ez nagy öröm számomra, mindig igazi kihívás! Van...