2017. november 21., kedd

A sminktetoválásokról-2.

Kinek való a sminktetoválás?
Tök egyszerű lenne rávágni, hogy mindenkinek.
De ez nem így van.
Fontos kérdés, hogy mit is várunk egy sminktetoválástól. Ha minden nap komplett sminket dobunk fel, mielőtt kiszaladunk a kisboltba/plázába, akkor hosszú távon nem lesz elég a tetoválás.
Ilyen összhatást tetoválással elérni NEM-LE-HET!
Az alapozót nem pótolja semmi. Ha alapozót teszünk fel, már halványodik a szemöldök. Tehát ebben az esetben újra elő fogjuk venni a ceruzát vagy a púdert, DE!
Ha van egy korrekt, határozott és szép szemöldök tetoválásunk, akkor ez a mozzanat sokkal rövidebb időt fog igénybe venni. Épp csak az alapozó halványító hatását kell kicsit "visszahozni" és már kész is.
Sőt! Nyáron, amikor a meleg miatt senki sem használ alapozót, mert úgyis leizzadja, akkor még ennyire sincs szükség. A fényvédőre viszont annál inkább; semmi sem nagyobb ellensége a tetoválásnak (és a bőrünknek), mint az erős UV sugárzás. Ha nem akarunk fakó szemöldököt és mély barázdákat, használni kell a fényvédőt.
Ezt teszi 28 évnyi UV kitettség. Ő egy kamionsofőr, mindig csak balról sütötte a nap.
Van még kérdés?

Milyen is a jó sminktetoválás?
Erre sem lehet általános választ adni, mert kinek a pap, kinek a papné, ugye.
Egy biztos: a formája JÓ. Kitűnő! Passzol az archoz, kiemeli az előnyös vonásokat, az előnyteleneket pedig "kendőzi", vagyis elvonja a figyelmet róluk. Pontosan úgy, mint a jó smink.
Mutatom, miről beszélek.

Hiába divatos most ez a kicsit szögletes, szép formájú, dúsabb szemöldök, van az a hosszúkás arcforma, akinek optikailag még hosszabbá teszi az arcát. Ahogy hiába volt divat az egyenes, kicsit felfelé tartó szemöldök, a kerek arcúaknak még kerekebb volt tőle az "összhatás". Szóval ami nem jó:
Ezt a kerekded arcot kettévágja, gyakorlatilag még szélesebbé teszi ez a szörnyűséges szemöldök.
Itt pedig a szögletes archoz kapott egy szögletes és túl közel ülő szemöldökpárt, amitől kifejezetten ijesztő lett az arc.
Arról már nem is beszélve, hogy az ilyen árnyalatlan, vékony "csík" szemöldök nem sok embernek áll jól. Még neki sem:
Ha akartok jókat szórakozni, katt IDE
Kifejezetten ajánlom, hogy próbálkozzon mindenki otthon a tükör előtt, rajzoljon elvadult formákat IS, hogy megtalálja, mi a neki való.
De nézzük reálisan a tükörbe, hiába tetszik a forma, nem biztos, hogy jól áll, hogy egy év múlva vagy akár másnap is tetszeni fog. Maradjunk otthon a próbálkozásokkal, ami tetszik, rajzoljuk fel újra és újra, majd ha még egy hét múlva is oké, menjünk vele utcára és teszteljük. Kérdezzük meg a barátnőket, mi a véleményük.
Jó, ha valaki tudja, mit szeretne, de a sminktetováló esetleg tud még előnyösebbet, jobbat. Nem mellesleg tisztában van olyan szakmai követelményekkel, amivel egy átlagember nem. Pl. pontosan tudja, hol kezdődik és hol ér véget egy szép szemöldök. Ez pl. semmiféle szakmai "előírásnak" nem felel meg, nem is szép.
Ellenben ez a szemöldök formailag teljesen rendben van:
Nem mindegy a technika sem, hogy milyen tetoválást szeretnénk.
Fentebb már volt szó a "csík" szemöldökökről, ha azt el szeretnénk távolíttatni, szinte borítékolható, hogy lézerezni kell majd. Ha ki is kopik, a festék mennyisége miatt foltosan, randán.
Vannak ma már sokkal finomabb, könnyedebb technikák, amivel nem kell tartanunk a foltosodástól, de attól sem, hogy túlságosan művi lesz az eredmény.
Ha tehát megvan a jó forma, jöhet a technika.
Szálakkal dúsítsunk, vagy esetleg púderes hatást szeretnénk?
Mindkettőnek nagy előnye, hogy szinte észrevétlen, annyira nem művi. Ma már az is tetováltat szemöldököt, aki nem híve a műfajnak, pusztán azért, mert az igények meghozták azokat a technikákat, amivel el tudjuk érni ezt a természetes, maximum sminkelt hatást. Aki kicsit félősebb, annak is bátran ajánlható.
Ez az egyik kedvenc saját munkám.
Szerintem gyönyörű, finom, légies, egy percig sem művi, mégis határozott.
Ha érlelődik az elhatározás, hogy a megritkult, vagy rossz formájú szemöldököt korrigáltassuk, alaposan nézzünk szét a lehetőségek között. Válasszuk ki a technikát, majd keressük meg azt a sminktetoválót, aki érti is a szakmáját, nem csak megél belőle. Nem minden esetben a drágább a jobb, van aki helyesen be tudja lőni az ár-érték arányt. Akinek nincs portfóliója, annak kérem oka van. Mutassa az eddigi munkáit, ha használ Photoshopot, legyünk gyanakvóak.
Ha túl szép, hogy igaz legyen, valószínűleg nem is igaz.
Keressünk reális fotókat, ahol látszanak az arcon a hibák. Ezek a fotók nagy valószínűséggel a teljes valóságot tükrözik:
Az sem baj, ha vannak legyógyult munkák abban a portfólióban, az is sokat árul el a munka minőségéről.
A legjobb tanács, amit adhatok: tervezgessen mindenki, mielőtt "beleugrik", majd alaposan nézzen szét, hova érdemes beülni. Ha pedig valahova bizalmat szavazott, tartson ki a bizalom, a friss tetoválások sokszor érdekes dolgokat produkálnak, de erről majd később.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit lehet kezdeni egy elrontott sminktetoválással?

Egyre többen találnak meg az elrontott, kifakult, régi, divatjamúlt tetoválásokkal, és ez nagy öröm számomra, mindig igazi kihívás! Van...