2017. november 16., csütörtök

A sminktetoválásokról-1.

Annyi mindent szeretnék leírni ezzel kapcsolatban, nem is fog beleférni egy posztba. Nemrég jártam egy tetováló szalonban, ahol sminktetováló is dolgozik. A recepción a srác éppen a tartós sminktetoválást ajánlotta a jelen lévő két, kb. 20 éves leány figyelmébe. Mondom TARTÓS. Mitől az? Mert testtetováló festékkel készül.
Ezzel nekem pontosan ez a bajom.
Ami a testtetoválásnak "jól áll", az a szemöldöknek egyáltalán nem. A festék a bőrben színt vált, kékül, márpedig szerintem egy szemöldök ne legyen kék. Maradjon barna, maximum halványodjon, finomodjon az idő múlásával.
Az a sajnálatos helyzet, hogy a sminktetováló festékek nem véletlenül vannak úgy kitalálva, hogy kikopjanak.
Hozok egy elég rossz példát, mert nem annyira látványos, mint egy átlagembernél. Ő J.Lopez "akkor és most".
1997
2017
A sminkje kifogástalan. De míg az első képen még nincs 30, alig kellett egy kis smink, egy kis szín az arcára, minden valódi rajta, addig a másodikon már majdnem 50, a mosoly ráncok már a csücsörítés ellenére is látszódnak. Csontosabb, karakteresebb az arca, ami mondjuk szerintem kifejezetten jól áll neki. Neki!
Ez a rossz hír. Az öregedés és a gravitáció hatásai senkit nem kerülnek el. Van, aki szerencsés génekkel van megáldva és szépen öregszik, van, aki sajnos ráncosodik, az arca bizonyos részei megereszkednek.
Ha van egy ilyen, fent említett "tartós" szemöldök tetoválásunk, bizony az idő azt sem kerüli el. Amikor már kék is, ronda is, ráadásul a mimika miatt nem szimmetrikus a két oldal, akkor már nem biztos, hogy úgy gondoljuk, megérte.
A '90-es években nagy divat volt a Madonna szemöldök.
De milyen is a Madonna szemöldök?
Mutatom.
1990
1990
1996
1996
2000
2010
2017
A divat változik, ahogy az arcunk is. Ha beüttetünk egy ma divatos formát, öt év múlva már nem lesz túl menő, ezt borítékolom. Ha viszont sminktetováló pigmentekkel készül, nem kell ezen aggódni, lesz lehetőség változtatni.
...és nem csak így:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit lehet kezdeni egy elrontott sminktetoválással?

Egyre többen találnak meg az elrontott, kifakult, régi, divatjamúlt tetoválásokkal, és ez nagy öröm számomra, mindig igazi kihívás! Van...