2017. november 24., péntek

A sminktetoválásokról-3.

Az előző posztban már feszegettem, de igazán nem adtam választ a kérdésre, hogy kinek való a sminktetoválás. Most másról sem lesz szó, ígérem.
Először beszéljünk arról, amikor valakinek nincs szüksége sminktetoválásra. Igen, van ilyen. Én 18 év alatt nem vállalok sminktetoválást, mert minek is, ugye?  Egy bizonyos kor után viszont kezd a tekintet fáradtnak tűnni. Van, akinél ez már 25 körül eljön, van, akinél csak 30 táján. Ha Anne Hathaway lennék, nem akarnék sminktetoválást.
Persze biztosan neki is vannak rosszabb periódusai, de a sminktetoválás nem arra hivatott, hogy azokat megoldja.





















Olyan is van, akinek nincs szüksége tetoválásra, megteszi egy jó kozmetikus is.
Róla bővebben olvashattok ITT. Bennem elég sok kérdést felvetett, hogy MIÉRT.
Most pedig jöjjön, amiről az elején beszéltem: mindenkinél eljön az az idő, amikor ébredés után már semmi üdeség sincs az arcán. Cameron Diaz gyönyörű nő, de smink nélkül elég "fakó":
Kate Hudson szintén elképesztően tud kinézni. De smink nélkül.... hááát...
Ne értsetek félre, nem ezekről az alapozós-rúzsos, full sminkekről beszélek. Csak egy kicsit határozottabb karakterről.

Találtam egy blogot, aminek az írója benevezett egy szempilla sűrítő kontúrra. Pont a fent említett indokok miatt, de ITT megtaláljátok a teljes posztot, ha érdekel. Én csak a képeket emelem át ide:
A blogger pontosan azt hiányolta, amit én is sok nőnél: egy kis "életet" a szeméből, amikor nincs rajta smink. Csupán ennyi kellett hozzá, egy vékony vonal.
Másnap reggelre volt egy kis változás, természetesen a bőr küzd a festék ellen, mindenáron meg akar tőle szabadulni. De nem tud, nem ám. A sminktetováló festékek bizony úgy vannak kitalálva, hogy a bőr ne tudja olyan könnyedén "kitermelni" magából. 2 nap után már csak egy kis pirosság látszik, a bőr (helyes utóápolás mellett) szépen befogadja a pigmenteket.
Egy icipici, vékonyka vonal milyen sokat számít! Még egy év múlva is szembetűnő a különbség:
Azoknak is ajánlom figyelmébe ezt a képet, akik kérdéseket tesznek fel azzal kapcsolatban, hogy később vastagítani kell e a tetoválásokat, amikor újra átmegyünk rajta. Természetesen nem! Ha nincs túl mélyen a bőrben, vagyis nem egy "műkedvelő" tetováló csinálta testtetováló festékkel, ami vizes bázisú, akkor nem fog a bőrben megfolyni, nincs szükség arra, hogy felújításnál változtassunk a formán.

Miért jó a sminktetoválás?
Ugye nem hiszünk az ilyen fotóknak?
Tegye fel a kezét, aki sportolás közben így néz ki. ....nna. Senki?
Tegye fel a kezét, aki sport közben sminkel. Még mindig senki????
Na peeersze...
Nagyon helyes. Nem sminkelünk előtte, közben. Izzadunk, azért (is) sportolunk.
 Senki sem futja csúcs formáját sport közben, bár aki fiatal, annak még ez sem olyan szörnyű. De azért valljuk be, van különbség:
De ne térjünk el a tárgytól. Akinek van sminktetoválása, annál már komolyabb smink nélkül se rossz az összkép (akár még sport közben sem):
Egy finom kis szemöldök tetoválás karaktert ad az arcnak.
...és akikre még ráférne valami plusz:
Julie Bowen- tényleg nem kellene sok. Mondjuk egy befejezett szemöldök.
Katy Perry- egy finom szempillasűrítő vonallal mennyivel kedvesebb lenne a tekintete...
Kim Kardashian. Őőőőőő......... értitek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit lehet kezdeni egy elrontott sminktetoválással?

Egyre többen találnak meg az elrontott, kifakult, régi, divatjamúlt tetoválásokkal, és ez nagy öröm számomra, mindig igazi kihívás! Van...