2017. október 12., csütörtök

Anti-aging #1

Korábban már írtam a tinikről, ugorjunk most az idősödő korosztályra.
Mindenki kicsit megzuhan, amikor meglátja az első jeleit az Öregedésnek. Direkt nem írtam ráncokat, mert van, akinek egyszerűen nincsenek ráncai, viszont a gravitáció... na, az mindenkire hat. Hiába nem "mimikázunk", az arcunkon lévő helyes kis formák előbb-utóbb elindulnak a föld felé. (Tudom, én is ez a korosztály vagyok, naponta rácsodálkozom a tükörképemre.)
Előszeretettel használják ezt a fotót a weboldalak, én is ezt biggyesztem ide. :)))
Az van, hogy krémekkel ebben a korban már nem megyünk semmire. A soft dolgok itt lebénulnak, valami drasztikusabb kell. Hogy miért?
Minden fiatalság titka a kollagén. A kollagén, ami egy idő után úgy dönt, hogy na jó, most akkor abbahagyom a karriert, nem termelődök tovább, elég volt. Sőt, az elasztin rostok, amik a bőrben vannak, azok is töredeznek, elöregszenek, a bőr puhává, löttyedté, petyhüdté válik. Tessék megnézni az öreg nénik karján a kis integető-szárnyacskákat, pihepuha, egy csepp kollagén sincs bennük.
Kép forrássa
Itt van tehát a kutya elásva, a rendezett, masszív kollagén és elasztin rostokban. No meg a rendes nyirok és vérkeringésben, de ezt egy jó erős és rendszeres (!) masszázzsal még fent is lehetne tartani. A kollagén viszont mélyebben termelődik, jóval a hámréteg alatt. Oda már nincs az a kéz, ami lenyúl.
Az anti-aging az, amikor a bőr akkora pofont kap, hogy másképpen már nem tud védekezni, újra beindítja a kollagén termelést.
Hogy ez hogyan lehetséges?
Kezelésekkel. Durva kezelésekkel.
Arra gondoltam, szépen sorban bemutatom ezeket a kezeléseket.
Kezdjük a legelterjedtebbekkel.

Van ez a mezo-cucc. Mezohenger, mezopen, mezoterápia.
Mindenképpen fontosnak tartom megjegyezni, hogy a tűs mezoterápia orvosi kompetencia, mivel behatolunk a bőrbe, a hámréteg és a bazális membrán alá, hiszen ugye ez a lényege. Ez néhány bátor kozmetikust nem tántorít el attól, hogy művelje, amit igencsak megkérdőjelezhető gyakorlatnak tartok.
De nézzük is, mi ez. Őszintén? Nézni elég rossz, nem éltem még át, biztosan nem őszinte a vendég mosolya.
A következő youtube-videón jól látszik: a doki hatóanyagot juttat injekciós tűvel a hámréteg alá, "kikerülve" ezzel a bazális membránt, amin átjutni az anyagoknak ugye elég nehézkes, mivel ez a bőr védekező vonala is egyben. Majd jön egy kis géppel, a korábban lezsibbasztott arcbőrt apró tűkkel végig szurkálja, amik a hámrétegen áthatolva megnyitják az utat a hatóanyagoknak, betessékelik a bőrbe. (Ettől vörös és puffadt a hölgy feje.) Ezzel egyidejűleg a vérkeringés és nyirok keringés is maximumra fut, beindul a bőr védekezési mechanizmusa, aminek kikerülhetetlen része a kollagén újra termelődése. 
Külön felhívnám a figyelmet a dokira. Csak a kezét figyeljétek!
Előbb puszta kézzel, egyenesen a tubusból felkeni a vendég arcára a zsibbasztót. Kész fertő #1
Majd gumikesztyűt húz, amivel kibontja a steril csomagot. A csomagolót a kukába dobja, a kuka fedelét a gumikesztyűs kezével csukja le. Kész fertő #2
Majd ugyanezzel a kesztyűs kézzel elkezdi a vendége bőrét fogdosni, amikor injekciót ad be neki!!!! Ezen a ponton majdnem leestem a székről...
Mára ennyit az anti-agingről. Vannak ennél kevésbé "véres" kimenetelű kezelések is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit lehet kezdeni egy elrontott sminktetoválással?

Egyre többen találnak meg az elrontott, kifakult, régi, divatjamúlt tetoválásokkal, és ez nagy öröm számomra, mindig igazi kihívás! Van...