2017. október 14., szombat

Anti-aging #3

A lézeres arckezelések

Komolyan mondom, hogy a mai kor legnagyobb vívmánya a kozmetikai iparban a lézer! Oké, rengeteg újdonság van, ez a "kozmetika-műfaj" elképesztő iramban fejlődik, a hatóanyagok, a gépek, minden egyre többet, jobbat és újabbat tud. Csak kapkodom a fejem.
Régen a kozmetika nyugis dolog volt, a kozmetikus feladata helyileg kimerült a kis üzletében. Házhoz ment a technika, az alapanyag, naphosszat masszírozott, gyantázott, gőzölt, szempillát festett, ki sem kellett mozdulnia, maximum a gyógyszetárig.
Na de ma! Workshopok, nyílt napok, bemutatók, roadshow-k! Ha nem megy az ember, lemarad! Bár nem dolgozom kozmetikusként, még én is csak kapkodom a fejem, mivel valóban érdekel a szakma, legszívesebben mindenhol ott lennék.
De meg is van az eredménye a technikai fejlődésnek! Hihetetlen, milyen eredményeket lehet felmutatni egy együttműködő "pácienssel". A régi módszerekkel a negyedét sem lehetne produkálni. Szerencsére a technikai fejlődés és a vendégek elvárásai arányban vannak, nehéz lenne eredményeket felmutatni elektromos berendezések nélkül.

Az egyik legnagyobb csoda nekem a lézer.
De mi is a lézer? Tulajdonképpen fókuszált és gerjesztett fény.
Sokféle létezik. Használják az iparban, a sebészetben, és most már a kozmetikában is. (Akit bővebben érdekel a téma, itt megtalál mindent, amit érdemes tudni.)
A kozmetikai lézerek az ún. soft-lézerek, ami nem jelenti azt, hogy szakértelem híján nem lehet velük kárt okozni, de szakértő kezekben egy csoda!
Mutatok pár képet, mert ennél meggyőzőbben úgysem tudom elmondani.

Az első legyen a karbon zselés lézeres kezelés.
A zsíros bőr működését normalizálja, csökkenti a pattanásosodást-gyógyszerek nélkül, a tág pórusokat összehúzza, a nem túl régi hegeket eltünteti, normalizálja a bőr sejtösszetételét, vagyis minden sejt-réteg a helyére kerül. Emellett a bőr tónusát és textúráját is javítja, a finom ráncokat eltünteti.
Ez egy viszonylag sűrűn alkalmazott kezelés, nagyon szép eredményeket lehet vele felmutatni:
Vannak a kifejezetten az arc bizonyos területeire specializált szerkentyűk. Csak egy kis random válogatás:
Bőrmegújítás, vagyis egyenesen a ráncok ellen!

Tónus javítás, a "gravitáció" ellen!

Textúra- és pigment eloszlás javítás, vagyis foltosodás ellen!

De ha ennyire jó, miért félnek olyan sokan a lézertől?
Nem volt mindig ennyire fejlett ez a technológia, kellettek az elmúlt évtizedek tapasztalatai, hogy a hibákat ki lehessen javítani.
Én tetoválás eltávolítással foglalkozom, így ezzel kapcsolatban tudok tapasztalatokat megosztani.
A tetoválás eltávolítás bőrgyógyászati kompetencia volt, a mai napig csak ők dolgozhatnak a CO2 lézerrel. Ezzel távolították el a tetoválásokat. Baromi erős gép, nem mindig alkalmazták megfelelően, pláne, hogy alapvetően szövet eltávolításra, lézeres sebészetre való.
Ha ilyen eredménnyel találkozik valaki a neten, könnyű elhinni, hogy a lézer pontosan erre képes:
Borzalmas. A CO2 lézer csodálatos szerkezet, de nem tetoválás eltávolításra való.
Hogyan hat?
Amikor pl. a heges arcot kezeljük lézerrel, a felszín alatt zajló folyamatok a végeredmény kulcsa. Kap egy pofont az irha és a bőralja, amitől fokozott védekezésbe kezd, beindulnak a regeneráló folyamatok. Ennek következtében a sérült felszínig ható bőrmegújítás következik: a bőr jó esetben kisimul. (Jó esetben=szakértő kezekben.)
Ezt viszont már nem csak a CO2 lézer, és nem csak orvos tudja megoldani.
Csodálatos kozmetikai lézerek vannak, pontosan arra képesek, amire valók: a bőr ideális állapotának visszaállítására.
A mezo-lézerrel nem lehet "rosszba nyúlni". A lézer segítségével úgy juttat hatóanyagot a bőr mélyebb rétegeibe, hogy hatására a stimulált és szomjas bőr csak úgy issza a sok jót! De meg is van az eredménye! 
forrás: Instagram
Nem működik rövid idő alatt ez sem, de életmód váltással és a következetes kezeléssel ilyen hihetetlen eredmények érhetők el! Persze ez sem jár lemondás nélkül. A fenti képen látható hölgy leszokott a dohányzásról, az evési-ivási szokásait is a kezelő instrukcióinak megfelelően alakította át.
Fiatalodott a bőre vagy 30 évet. Mi ez, ha nem anti-aging?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit lehet kezdeni egy elrontott sminktetoválással?

Egyre többen találnak meg az elrontott, kifakult, régi, divatjamúlt tetoválásokkal, és ez nagy öröm számomra, mindig igazi kihívás! Van...