2017. október 13., péntek

Anti-aging #2

Az előző posztban alaposan belenyúltam, rögtön a közepébe. Ennél már csak kisebb vér és nyirok tócsák lesznek, megígérem. Mostantól a kozmetika kompetenciájába tartozó kezelésekre szorítkozom.
A tű nélküli hatóanyag-bejuttatás egyetlen okból tud működni; mert a testünk vezeti az áramot.
Villámok között ez nem olyan szerencsés tulajdonság...
Régen, ha valaki valós eredményt szeretett volna elérni, iontoforézissel vitte be a hatóanyagot. A metódus egyszerű: a pozitív elektróda a kezelő fej, a negatív elektróda pedig valahol a testen elhelyezve. A pozitív pólus felől a negatív irányba vándorolnak az elektromosan töltött részecskék, csak annyi a dolgunk, hogy a hatóanyagokat "ráakasszuk" ezekre a részecskékre.
Sokáig ez volt az egyetlen hatásos kezelés. Ultrahanggal csak a zsíros fázisokat lehetett bejuttatni, vizet nem. Pedig pont a víz az, ami legelőször hiányozni kezd egy öregedő bőrből. És mit tud a víz? Elektromos töltése tud lenni. Ha tehát a vízbe vízben oldódó vitaminokat keverünk, azt az iontoforézissel be tudjuk juttatni a bőrbe.
Pár éve kezdték el használni az elektroporációt, ami tökéletes alternatívája az iontoforézisnek, sőt, vivőanyag nélkül képes bejuttatni pusztán a hatóanyag molekulákat. Aki nagyon kíváncsi a hatásmechanizmusra, az itt megtalálja, pontosan hogy is működik. Dióhéjban annyi, hogy az elektromos kezelőfej hullámai megváltoztatják a sejtek polaritását, ami fizikai átrendeződéssel jár. Apró csatornák nyílnak a bőrben, amiken keresztül be tudjuk juttatni mindazt, amit szeretnénk. És itt nem csak apró molekulákról van szó, hanem tömény hatóanyagokról is. Aki kíváncsi a tű nélküli mezoterápia eredményeire, rengeteg képet találhat a neten.
Tényleg csodákra képes.
Sokan csinálnak ilyet, de érdemes alaposan szelektálni, az ilyen fiatalító kezeléseket nem adják ingyen. Ha gyanúsan olcsó, lehet gyanakodni, hogy a gép gagyi, a hatóanyag gagyi, vagy a kozmetikus gagyi. Valami nem stimmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit lehet kezdeni egy elrontott sminktetoválással?

Egyre többen találnak meg az elrontott, kifakult, régi, divatjamúlt tetoválásokkal, és ez nagy öröm számomra, mindig igazi kihívás! Van...