2017. október 17., kedd

Anti-aging #4

A kedvenc vesszőparipám következik a sorban.
A plazma.
Szinte egyszerre hördült fel a kozmetikus szakma, amikor megjelent a kozmetikus-kezekben ez a miniatűr kis gép, ekkora hatalommal. Mert tényleg borzasztó.
Borzasztó, hogy micsoda eredményeket tud felmutatni!
De haladjunk sorban. Mi is a plazma?
Az van, hogy a kozmetikusok már régóta használnak plazmát, csak elfelejtik. Úgy hívják: VIO.

A kis üvegcsőben gáz van, ami a gép bekapcsolásával elektromosan töltött állapotba kerül. Ha neon lenne benne, akkor világítana, de így "csak" kisülés keletkezik az üvegfej és a bőr között. Ezek apró kisülések, nem csinálnak mást, csak jóságokat: fokozzák a nyirok-, és vérkeringést a bőrben, a kollagén termelődésre jótékony hatással vannak, és nem utolsó sorban, mivel ózon keletkezik, erős antiszeptikus, vagyis fertőtlenítő hatása is van. Arctisztítás után szinte kötelező: pórus összehúzás, fertőtlenítés és gyulladásgátlás a feladata. Tehát bátran mondhatom, szinte minden kozmetikában ott a plazma.
Csakhogy...
Van különbség plazma és plazma között, mégpedig az erőssége, a hatásfoka. Míg a VIO nem fog "kárt tenni" a bőrben, addig a hegesztőpisztoly ugye... mert bizony, az is plazma.
A bőrgyógyászok, plasztikai sebészek kezében évek óta ott az eszköz, vannak eredmények is, szépségklinikákon már nagy erőkkel dolgoznak vele. Most pedig eljutott a kozmetikusokhoz is. Hogy ez hogyan lehetséges?
Hát úgy, hogy ez a módszer egyáltalán nem annyira drasztikus és mélyre hatoló, mint amennyire látszik. Íme egy kis táblázat:

A plazma arra jó, hogy a felesleges bőrt eltávolítsuk. Nem kifeszítjük, hogy később majd újra megrogyjon, hanem eltávolítjuk.
Mutatok egy kis videót, amiben kitűnően látszik, mi történik a bőrrel, amikor a plazma kisülés megtörténik. A megnyúlt, felesleges bőr a plazma hatására konkrétan elpárolog, aminek eredményeképpen a többi kisimul. De inkább nézzétek:



Hogy ez mit jelent? Azt, hogy a plasztikai sebészet már nem szükségszerűen szikével történik, altatásban, hanem egy "ambuláns" kezeléssel is elvégezhető, méghozzá a kozmetikában. Vér és fájdalom nélkül, helyi zsibbasztással.
Konkrétan mire jó?
Ezt a kezelést nem az elégedetlen 30-asoknak találták ki. Itt nem puffadásokról, karikákról, vagy olyan apró mimikai ráncokról beszélünk, ami egy pakolással, hűtéssel megszüntethető, hanem bőrfeleslegről, mély árkokról. Olyan helyekről, ahonnan bőrt kell "elvenni". 
A leginkább látványos terület a szem környéke lehet:





De hatásos az arc további területein is:





Sőt, a nyak körüli megnyúlt bőrfelületeknél is sikeres:


Az atrófiás hegeket is látványos sikerrel lehet vele kezelni. Nem ez az egyetlen és üdvözítő megoldás, de itt is alkalmazható:


Nagyon nagy előnye továbbá, hogy visszafordíthatatlan károkat, egészségkárosodást nem lehet vele okozni, akármilyen ijesztőnek tűnik is a használata első ránézésre. (Persze itt nem az esztétikai károkról beszélek, hanem visszafordíthatatlan bőr-problémákról.) 
Van viszont egy nagyon jó kis "mellékhatása" is a kezelésnek.
A plazma a bőrben olyan mérséklődött, vagy teljesen leállt folyamatokat indít újra, mint a kollagén-indukció. A felületi sérülés védekezésre ösztönzi a bőrt, ami a bőr megújulása mellett komoly kollagén termelődéssel jár, vagyis az azonnal látható eredmény mellett van egy hosszabb távú hatás is: a bőr rugalmasságának megnövekedése. Vagyis: babapopsi. 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mit lehet kezdeni egy elrontott sminktetoválással?

Egyre többen találnak meg az elrontott, kifakult, régi, divatjamúlt tetoválásokkal, és ez nagy öröm számomra, mindig igazi kihívás! Van...